DanskHjemmebioForum.dk

Dato og tid er lør sep 19, 2020 15:26

Alle tider er UTC+02:00
Skriv nyt emne  Svar på emne  [ 9 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: søn jan 05, 2020 18:49 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12520
Geografisk sted: Metro City
Seneste Disney Star Wars-film, Star Wars: The Rise of Skywalker, har nu været ude i biograferne verden over i nogle uger, men utroligt nok har ingen af os haft lyst til at diskutere det sidste kapitel i historien om Skywalker-klanen.

Jeg har derfor oprettet denne tråd, hvor jeg starter med et kort oprids af de nye film indtil da, inden jeg går videre til at diskutere den seneste og sidste film i denne række af serieproducerede Disney-Star Wars-film.

Det er sådan set forståeligt nok, at der har været lidt tavshed, for de nye Disney Star Wars er blevet hastet på markedet, hvilket bl.a. gav en hyggelig, men yderst kopi-agtig start på den nye trilogi i form af JJ Abrams Star Wars: The Force Awakens. Filmen fik OK karakterer, men var et klasseeksempel på at lave gammel vin på nye flasker. Den nye hovedperson, Rey (spillet af Daisy Ridley) var sådan set for mig det bedste ved den nye Skywalker, mens jeg var noget lunken omkring Ben Solo aka Kylo Ren og Supreme Leader Snoke, der var de nye, onde Sith, selvom man hurtigt forstod, at Kylo Ren ikke var sådan at spøge med. Alt i alt var The Force Awakens dog i min optik en god og underholdende film, som jeg holder meget af trods dens meget genkendelige tema.

Efter The Force Awakens skulle Disney så hurtigt tjene flere penge, hvilket udmundede i, at vi naturligvis SKULLE have en forhistorie til den første Star Wars i form af den flotte og lidt rodede Rogue One: A Star Wars Story, hvor det blev fortalt, hvordan the Rebels kom i besiddelse af tegningerne til the Death Star. Det var en heist-film med figurer, der alle var nye for os, og selvom vi som sådan vidste, hvad der skete efterfølgende, var den, for mig, et ganske fint kapitel i Star Wars' mytos.

Dernæst kom Rian Johnsons Star Wars: The Last Jedi, hvor JJ Abrams' hyggelige og fanvenlige tone blev vendt 180 grader i vejret og alt, hvad The Force Awakens havde været med til at etablere, syntes Rian Johnson var sjovt at ødelægge. Pludselig var Rey ikke noget særligt, Kylo Ren blev en whiny klynker, og han ville ikke rigtigt helt være som sin Morfar Darth V., og Rey, og de to andre nye helte, Finn og Poe, blev sendt på en række ligegyldige missioner, mens Luke Skywalker dukkede op kun for at være en trist, ældre mand, der drak grøn mælk af mærkelige rumpattedyr. The Last Jedi er, for mig, noget forbandet lort, og jeg har ikke nogen som helst lyst til at se den igen.

Næste film på malkningens samlebånd var Solo: A Star Wars Story, hvor skuespilleren Alden Ehrenreich skulle forsøge at være Han Solo. Det var han ikke ret god til, men ok, han var også med i en film, der skiftede instruktører midtvejs, og som forsøgte at lave en interessant skurk ud af Emilia Clarke fra Game of Thrones, og det var hun sådan set ikke så god til. Jeg har ikke meget at sige om Solo udover, at jeg nærmest ikke kan huske dens historie eller tema. Det er ret skræmmende. Et enkelt lyspunkt var dog Donald Glover som en ung Lando Calrissian. Han måtte godt prøve dét igen.

Efter fire film: To selvstændige kapitler og de to første dele af den nye trilogi, er vi hermed fremme ved Star Wars: The Rise of Skywalker, hvor JJ Abrams heldigvis er tilbage som instruktør.

NB: Det skal i øvrigt noteres, at jeg selv aldrig har været nogen stor Star Wars-fan, men som fan af fantasy og den type populærkultur generelt, har jeg set alle film og især de helt gamle film en del gange tidligere.

_________________
Film jeg har set i 2019 | 2018 |
TV-serier jeg har set i 2019 | 2018 |


Top
   
Indlæg: søn jan 05, 2020 23:42 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12520
Geografisk sted: Metro City
The Rise of Skywalker er en udmærket afslutning på de ni Skywalker-film. På ingen måde en ny klassiker, præcis som de to andre film i den nye trilogi, men en hæderlig afslutning på Disneyficeringen af Star Wars-universet.

Daisy Ridley som Rey og Adam Driver som Kylo Ren spiller virkelig godt i denne tredje historie, hvis vigtigste opgave det er at rette op på alt det nonsens, som Rian Johnson søsatte i The Last Jedi. Dette betyder, at filmens handling starter hæsblæsende in medias res, hvor vi allerede efter 5 minutter ved, at Palpatine stadig lever (så det er efter min mening ingen spoiler), og Kylo Ren rejser til planeten Exogol, som viser sig at være Sithernes hjemplanet. Her får han at vide, at han skal besejre Rey for at få ultimativ magt i universet! Imens kæmper Rey, nu igen sammen med Finn og Poe, om at bekæmpe The First Order og besejre Kylo Ren.

The Rise of Skywalker fungerer sådan set fin, men nok mest som en lang kavalkade af ultimative retconning. Hvordan det foregår konkret, vil afsløre ret meget af filmens handling, men Abrams slipper rigtigt godt afsted med denne mission. Man kunne godt have ønsket, at han havde instrueret alle tre film eller at han i det mindste havde fungeret som den overordnende koordinator a la Kevin Feige hos Marvel, for hvis der havde været en overordnet plan, der ikke havde krævet al denne retconning, så kunne den sidste film her måske have haft mere tid til at forklare eller uddybe figurer og handlinger, som vi møder i filmen.

Jeg ender på :starfull: :starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty: til Star Wars: The Rise of Skywalker og rangerer de nye film således:

1. Star Wars: The Force Awakens
2. Star Wars: The Rise of Skywalker
3. Rogue One: A Star Wars Story
4. Star Wars: The Last Jedi
5. Solo: A Star Wars Story.

Godt at Disney tager en pause fra filmuniverset nu og har vendt sig mod The Mandalorian, som indtil videre lyder til at være en positiv oplevelse. Vi må se den ad, når turen går mod et abonnement på Disney+ en skønne dag.

_________________
Film jeg har set i 2019 | 2018 |
TV-serier jeg har set i 2019 | 2018 |


Top
   
Indlæg: man jan 06, 2020 13:08 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7690
Fint med en separat tråd :thumb: Jeg har allerede hældt moderate mængder af galde ud over filmen i den almindelige 2010'er-tråd. Jeg synes stadig, at filmen led under sit behov for fanservice og generelle pacingproblemer, og jeg er ikke blevet mildere stemt, som ugerne er gået.

Til gengæld har jeg nok ikke helt forstået hadet mod The Last Jedi. Jo, der er noget stilforvirring i forhold til Luke, og jo, der er en alt for lang ekskursion til en casinoplanet, der ikke betyder noget. Men manglende betydning synes jeg godt nok også, at man kan anklage RoS for.

Det korte af det lange fra min stol er, at universet virker lidt træt lige nu. Jeg håber sådan, at Disney lader det ligge bare lidt, så det kan samle kræfter og vende tilbage med fornyet energi. Helst uden at gafle halve og hele plots fra tidligere film. Og please.... ikke flere dødsstjerner eller tilsvarende. Tak :)

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
Indlæg: man jan 06, 2020 13:12 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: lør jul 08, 2006 12:27
Indlæg: 9811
Geografisk sted: Aarhus
Mike Haggar skrev:
The Rise of Skywalker er en udmærket afslutning på de ni Skywalker-film.


Jeg plejer at se de nye Star Wars-film mellem jul og nytår, men denne gang var jeg for syg til at jeg gad sidde i biografen i 142 minutter. Jeg håber dog at nå den før den forsvinder fra biografen, og jeg lader ikke al negativiteten influere min oplevelse :P

_________________
Min filmsamling
Film jeg har set i 2020


Top
   
Indlæg: man jan 06, 2020 14:01 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: lør apr 12, 2003 1:01
Indlæg: 12592
Geografisk sted: Miskatonic University
:starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty: :starempty:

Jeg har nu set alle Star Wars-filmene, inkl. The Holiday Special... I det mindste er The Rise of Skywalker bedre end The Last Jedi. Og The Holiday Special ;)

Plusserne:

Richard E. Grant er en perfekt skurk.
Adam Driver er generelt ret seværdig i de tre film og han er bedst i den her.
Musikken er fin, men generelt ret meget genbrug af temaerne fra de andre film.
Fine effekter og flot film med mange spændende locations.
Godt gensyn med Lando.
Oscar Isaac er rigtig cool.
Felicitys cameo fungerede fint.
Cameoen overfor Kylo Ren var en glimrende overraskelse.

Det negative:

Historien er ikke specielt interessant og føles som noget vi har set mange, mange gange før.
Rey er ret irriterende i det lange løb.
Reys baggrund er dybt uinteressant.
Main bad guy... suk.
Oh my God, they killed... oh, no, they didn’t...
Oh my God, they killed... and no fucks were given!
Leias involvering i filmen var okay lavet, men hun var ikke specielt interessant.
Scenen med den unge .... og den unge .... var fin fan-service, men rigtig dodgy CGI på den ene af dem.
Tidsperspektivet giver INGEN mening.
Rose... hvorfor er hun med?
Landos involvering i plottet... øh, hvordan var det lige?
“They fly now?” “They fly now!” Suk.
Rey kan dele sin “kraft”. Hmm.
Filmen er alt for lang.

Sidenote 1: en ting jeg lagde mærke til i filmen var, at Adam Driver bruger sin pegefinger ret meget, når han skal afgive ordrer eller lignende. En sjov lille henvisning til Harrison Ford.

Sidenote 2: jeg fik stærke Indiana Jones-vibes i mange af Oscar Isaacs scener.

_________________
How does it feel to have a wacko for a son?

njhansen på Letterboxd

La collezione


Top
   
Indlæg: man jan 06, 2020 14:18 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: ons dec 31, 2003 13:16
Indlæg: 7690
njhansen skrev:
Oh my God, they killed... oh, no, they didn’t...
Oh my God, they killed... and no fucks were given!

Præcis - der er ikke ret meget, der betyder noget.

Citat:
Rey kan dele sin “kraft”. Hmm.

Ja. Havde det ikke været smart at bruge i andre situationer?

Citat:
Rose... hvorfor er hun med?

Det samme kan siges om flere andre karakterer, men ok, det var vel en del af fan-servicen. Lando virker dog i særklasse ligegyldig.

_________________
- Jacob
"I can't make out whether you're bloody bad-mannered, or just half-witted."
Sete film


Top
   
Indlæg: man jan 06, 2020 16:54 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12520
Geografisk sted: Metro City
Buck Rogers skrev:
Fint med en separat tråd :thumb: Jeg har allerede hældt moderate mængder af galde ud over filmen i den almindelige 2010'er-tråd.


My bad! Det havde jeg helt overset.

Der er i øvrigt rigtigt meget fanservice i denne film og det har I begge (njhansen & Buck forstås) absolut ret i kammer lidt for meget over.

_________________
Film jeg har set i 2019 | 2018 |
TV-serier jeg har set i 2019 | 2018 |


Top
   
Indlæg: man jan 06, 2020 16:55 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12520
Geografisk sted: Metro City
njhansen skrev:
:starfull: :starfull: :starfull: :starempty: :starempty: :starempty:

Jeg har nu set alle Star Wars-filmene, inkl. The Holiday Special... I det mindste er The Rise of Skywalker bedre end The Last Jedi. Og The Holiday Special ;)

Plusserne:

[Fjernet af pladshensyn]

Det negative:

[Fjernet af pladshensyn]Rigtigt fine betragtninger, som jeg bestemt er enig i langt hen ad vejen. Lando er f.eks. ligegyldig. Der skulle bare lige være en eller anden fra de gamle film med for at binde tingene sammen... men er det nødvendigt? Nej, for han skal ikke udrette noget specielt.

Citat:
Sidenote 1: en ting jeg lagde mærke til i filmen var, at Adam Driver bruger sin pegefinger ret meget, når han skal afgive ordrer eller lignende. En sjov lille henvisning til Harrison Ford.


Hold kæft, det er sgu da rigtigt. Det havde jeg slet ikke set. Godt spottet.

Citat:
Sidenote 2: jeg fik stærke Indiana Jones-vibes i mange af Oscar Isaacs scener.


Ja, han kan lidt af det samme. Oscar Isaac er en ret god skuespiller, der fortjener at spille noget a la Indiana Jones i en film. Han kunne have været et interessant valg til Uncharted-filmene, som jo godt nok er endt med at blive Tom Holland i stedet.

_________________
Film jeg har set i 2019 | 2018 |
TV-serier jeg har set i 2019 | 2018 |


Top
   
Indlæg: man jan 06, 2020 17:05 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons nov 20, 2002 2:01
Indlæg: 12520
Geografisk sted: Metro City
Buck Rogers skrev:
Det korte af det lange fra min stol er, at universet virker lidt træt lige nu. Jeg håber sådan, at Disney lader det ligge bare lidt, så det kan samle kræfter og vende tilbage med fornyet energi. Helst uden at gafle halve og hele plots fra tidligere film. Og please.... ikke flere dødsstjerner eller tilsvarende. Tak :)


Jeg er helt enig. Allerede da den første kom, ærgrede det mig, at de nye historier skulle være direkte linket til de foregående. Uden at jeg kender ret meget til det udvidedede SW-univers, så ligner det jo, at der med alle de mange planeter, væsener, figurer og galakser burde være mulighed for at lave noget mere kreativt end en direkte gentagelse af, hvad man allerede har lavet. Filmene er kommet ud ALT for hurtigt, og faktum er, i min optik, at selv den dårligste Marvel-film er mere stilsikker end den bedste Star Wars-film. Det er forskellen på at have et gigantisk bagkatalog at kunne arbejde med over for nogle nye, halvbagte idéer, som genbruger tidligere plots.

Lad os håbe, at de venter med at malke igen, til de har en ny historie at fortælle.

_________________
Film jeg har set i 2019 | 2018 |
TV-serier jeg har set i 2019 | 2018 |


Top
   
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne  Svar på emne  [ 9 indlæg ] 

Alle tider er UTC+02:00


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 13 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Gå til:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Danish translation & support by Olympus DK Team